nedelja, 28. junij 2009

Športna sobota

Po deževni noči, ko so organizatorji vso kros progo pokrili z najlon folijo je že zgodnje jutro obetalo zelo nestanovitno in spremenljivo vreme in precejšnjo verjetnost dežja. Tekmovalci in spremljevalne ekipe so pospešeno popravljale še zadnje nastavitve na kolesih pred napornim dnevom.
Sledil je uradni trening, ki je ponudil atraktivno dogajanje na progi, z veliko skoki in drugim zanimivim dogajanjem.

Tekmovalci in tekmovalke so preizkušali progo, opazovali konkurente kako prevozijo določen odsek in ponavljali zahtevne odseke, da bi dosegli čim boljše rezultate.

Po končanem uradnem treningu smo namesto kvalifikacij dočakali prvo pošteno dežno ploho, ki je v pol ure močnega naliva kvalitetno namočila progo.

Po nalivu je bil čas za prve zdrse na progi in nekaj padcev v spolzkih ovinkih.
Sledile so kvalifikacije, ki so ponudile atraktivne in zelo borbene vožnje prav vseh tekmovalcev.

Velik skokov v prvem delu proge...


Divjanje skozi ovinke...Mimo transparentov sponzorjev...
Skoke na skakalnici RUTAR...

.... in
padce ob nepravilnem doskoku...


AUČ...

Na koncu kvalifikacij pa smo dočakali še eno enourno ploho, ki je zopet namočila progo(predvsem pa mene). Organizatorji so se do konca trudili, naredili vse kar je bilo v njihovi moči in upali v možnost izvedbe tekmovanja.Sledila je odločitev sodnikov, da so razmere za tekmovanje prenevarne in da je tekmovanje dokončno odpovedano. Obveljali so rezultati kvalifikacijskega treninga.

In kot vedno je na prvem mestu prostora le za enega tekmovalca oz tekmovalko.


Vrstni red v ženski konkurenci je bil:

1. MOLCIK Anita - AUT

2. SEYDOUX Rachel - SUI

3. OETJEN Lucia - SUI

Vrstni red v moški konkurenci je bil:


1. PROKOP Michal - CZE

2. RINDERKNECHT Roger - SUI

3. SLAVIK Tomas - CZE

Rezultat moje prisotnosti pa je 1.200 posnetkov in še veliko potrebnega časa za urejanje, hude bolečine v nogah in hrbtu in ta objava.

LP
Samo T.

petek, 26. junij 2009

Športni petek

Fotografiranje športnega dogodka zna biti kar naporno opravilo, predvsem pa to pomeni celodnevno prenašanje nahrbtnika z veliko opreme naokoli, ker česar nimaš s seboj zagotovo ne moreš uporabiti.

Poskus prikaza gibanja subjekta izvedemo lahko pri različni hitrosti zaklopa, ki pa mora biti manjša od 5 tisočink sekunde pri zelo hitrih subjektih in sorazmerno manjša za počasnejše subjekte. Pri tovrstnih poskusih pa je zelo veliko število posnetkov primernih samo za jih izbrisat in zelo malo za uporabo.

Mogoče še poskus portreta športnice Steffi Marth iz Nemčije.


Z zaslonko odprto 1/800s ali manj pa gibanje popolnoma zamrznemo.
Opis dogajanja na evropskem prvenstvu in več utrinkov pa po jutrišnjem fotografiranju.

Lep pozdrav!

Samo T.

sreda, 24. junij 2009

Pogledi na svet

Velikokrat se zgodi, da je fotograf deležen jeze in hude krvi, ker se nekje pojavi s foto aparatom v roki. Velika razlika je že če je bil na prireditev povabljen s strani organizatorja ali če je uradni fotograf.

Pogled ko je v bližini nekdo s foto aparatom v roki.


Ta nekdo je uradni fotograf. Posnetka sem še obdelal z namenom poudariti razpoloženje.

Lep pozdrav!

Samo T.

sreda, 10. junij 2009

Pred nevihto


Pred nevihto v Solkanu. Ne glede na mnoge poskuse, da bi dobil pravo svetlobo, in na ure vožnje, ki jih pustimo za volanom so rezultati tistega pravega trenutka vredni vloženega časa. Po 20 poskusih, in vožnji po dežju brez narejenega posnetka se lahko nasmehne tudi sreča in si ob pravem času na pravem mestu.

Lep pozdrav!

Samo T.