nedelja, 2. avgust 2009

Lepote naše male domovine

Da si malo oddahnemo oči sem za današnjo objavo izbral kotiček v Alpah, kjer človek lahko doživi svoj mir. Sicer zaradi šumenja Soče in malih slapov v Velikih koritih Soče ni ravno tišine, ampak odtenki vode zelo pomirjajo.

Iz različnih perspektiv je tudi odboj svetlobe drugačen pa tudi barva alpske lepotice.

Za minimalne odseve v vodi sem uporabil polarizacijski filter, za učinek mehke vode pa zelo majhno zaslonko in dolg čas odprtosti.
































































Do prihodnje objave vas lepo pozdravljam!

S a m o T.

5 komentarjev:

IggyPhoto pravi ...

Zelo lepe, pomirjujoče fotografije.
Sem bil pred kakšnim tednom tudi sam tam, pa nikjer nisem našel poti, ki bi me vodila proti nivoju vode, da bi lahko fotkal iz podobne perspektive. Imaš kakšen namig?
Lp, Igor

Samo Trebizan pravi ...

S parkirišča desno od brvi do platoja nad koriti, potem gre nekakšen mali potoček po skalah, in mu sledimo do mostička.

Prečkamo mostiček in po stezi nadaljujemo do skal nasproti slapov. Potem je potrebno pa po skalah do nivoja vode, (malo akrobatsko in stojišča so zelo majhna, ampak se da) Prostora za stativ je tudi dovolj.

IggyPhoto pravi ...

Najlepša hvala. Zagotovo se vrnem tja. Dobro luč!
Lp, Igor

Samo Trebizan pravi ...

Pa še to, tale košček korit je na vrhnjem koncu, se previ moraš nadaljevati z avtom proti trenti in se ustaviti na postajališču. Na spodnjem kosu korit res ni nobenega pristopa do gladine vode.

IggyPhoto pravi ...

Samo, še enkrat hvala za natančne napotke. S tvojo pomočjo sem le našel želen motiv, ga pofotkal (svetloba mi ravno ni bila naklonjena), predstavil pa ga bom v naslednjih dneh.

Lep pozdrav, Igor