četrtek, 14. februar 2013

Moje ime

Zelo sem vesel da živim na Balkanu, kjer se moje ime ves čas spreminja v Arhiv...

Očitno je pojem Avtrostvo in avtorske pravice našim medijem Španska vas.

Bil sem že arhiv tisoč in ene osebe, včasih celo družinski arhiv in to zaradi malomarnosti medijev in nevzgojenosti urednikov in urednikov fotografije v revijah in na spletnih straneh.

Uredniki Primorskih novic sporočam vam da moje ime ni Arhiv Mojce Furlan, na kar vas je opozorila in na kar je opozarjal vodni tisk ki ste ga odrezali s fotografije.

Ne pravim da bi morali objaviti vodni tisk na fotografiji, ker je to proti pravilom objavljanja v revijah in časopisih, in ker bi to pomenilo reklamo za mojo dejavnost. Dejstvo da niste navedli avtorstva klub temu da je bilo iz fotografije jasno razvidno pa bo povzročilo dodatne stroške...



Lep pozdrav do prihodnje objave...

Samo Trebižan
Learn Photography Online with the Pros

1 komentar:

IggyPhoto pravi ...

Itak...stara pesem...višek svinjarije!!! Ampak Samo, sej ja živimo v Sloveniji, kjer je kraja intelektualne lastnine nekaj samo po sebi umevnega...
Ne vem, ali je uredniku res tako težko poklicati in ga prositi za dovoljenje za objavo? Sam še nikomur nisem rekel ne. In, ali je tistih par dolarjev, kot fotografija stane na stock-u, res tako težko plačati? Če ja, potem je bolje,da prenehajo z delovanjem in ne sramotijo sami sebe. Sramota brez primere.
Kaj boš ti naredil ne vem, vem pa, kaj bi v takem primeru jaz...zgolj zaradi odnosa in principa.

lp, igor