nedelja, 30. maj 2010

Zgodnje jutro nad Ljubljanskim barejm... / Early morning over Ljubljansko barje

Saj ne pravim, da ne bi še malo spal, ko je začela budilka kalit nočni mir, se je pa splačalo dvignit sidro ob 3h in se odpravit proti barju. Za vodenje se moram zahvalit fotografskemu kolegu Igorju, ki si je vzel čas v zgodnjem jutru. Na Sv. Ano smo prišli okrog 5h in se čudili sami sebi, saj smo bili zaviti v meglo in vidljivost je bila ...NIČ... čez par minut je začelo rahlo pihat in v okolici so se začeli risat obrisi pokrajine. Žal je ostalo oblačno celo jutro in ni bilo videt sončnega vzhoda, za kar bo potrebno podvig ponovit. Naredil sem nekaj posnetkov okolice, objavljam pa tole cerkvico Sv. Ane, ki je na vrhu hriba.

It was hard to get up at 3am, but it was worth it. Speacial thanks to my photo friend Igor, who took time and guided me around Ljubljansko barje. The weather conditions were not optimal and it was to cloudy. To make shot of great Sun rise I'll have to return to the location. Today I managed to make this shot of nice litle church of Sant Ana on the top of the hill.
Do prihodnje objave...
Till next post...

Lep pozdrav!
Greetings from Slovenia!

Samo T.

4 komentarji:

IggyPhoto pravi ...

Wow...odlično! Ker vem kakšni so bili svetlobni pogoji to jutro lahko rečem le, da se mi zdi prav neverjetno, kaj in kako si uspel tole zajeti in pričarati pravo pravljico. Bravo!!!
Lep pozdrav, Igor

Gregor pravi ...

Samo, res odlična lokacija za fotografiranje meglic na Ljubljanskem barju. Kot mi je povedano, so meglice najbolj dejavne v mesecu Avgustu, takrat sem bil tudi jaz gor. Če te bo pa še kaj zaneslo sem gor, se pa tudi sam javim, ker je lokacija res super.

lp Gregor

Samo Trebizan pravi ...

Svetlobni pogoji niso bli bogvekaj:) nekaj je pa treba pokazat...

No ko se bom naslednjič odpravil na Sv. Ano, bom javil:)

LP
Samo T.

Peter Bavčar pravi ...

Pa še v Postojni se lahko ustaviš in mene v avto naložiš... lohk še en foto piknik nardimo na vrhu :)

p.s.: to da bi šel zraven sem mislil resno.